Home News Öljynvaihto – kuinka usein ja miksi se on tärkeää auton kunnossapidossa

Öljynvaihto – kuinka usein ja miksi se on tärkeää auton kunnossapidossa

by allnewbiz.com

Autohuolto on tärkeä osa auton kunnossapitoa ja sen ylläpitoa. Yksi tärkeimmistä osista auton huoltoa on öljynvaihto. Öljynvaihto on välttämätöntä pitääkseen auton moottorin toimivan kunnossa ja varmistaakseen pitkäikäisen käyttöiän autolle.

Kuinka usein öljynvaihto tulisi sitten suorittaa? Vastaus tähän riippuu useista tekijöistä, kuten auton merkistä ja mallista, ajettujen kilometrien määrästä sekä ajotyylistä. Yleensä suositellaan vaihtamaan öljyt noin 10 000 – 15 000 kilometrin välein tai kerran vuodessa, mikäli kilometrimäärä ei täyttäydy kyseisen ajan sisällä. Tarkempi ohjeistus löytyy auton ohjekirjasta tai autonvalmistajan nettisivuilta.

Miksi sitten öljynvaihto on niin tärkeää? Moottoriöljy on auton sydän, joka huolehtii moottorin voitelusta ja jäähdytyksestä. Moottori toimii kovalla rasituksella ja korkeissa lämpötiloissa. Säännöllisesti vaihdettu ja laadukas moottoriöljy auttaa vähentämään kitkaa ja lämpenemistä, mikä puolestaan pidentää moottorin käyttöikää. Öljyn tehtävänä on myös pitää moottorin sisäosat puhtaina ja suojata niitä likaantumiselta sekä ruostumiselta.

Autohuolto tarjoaa monia etuja, kun öljyä vaihdetaan säännöllisesti. Ensinnäkin, öljynvaihto auttaa pitämään moottorin tehokkaana ja parantaa auton suorituskykyä. Puhdas ja laadukas moottoriöljy auttaa vähentämään polttoaineenkulutusta ja vähentää päästöjä. Lisäksi, moottori voi toimia hiljaisemmin ja pehmeämmin ilman ylimääräisiä ääniä tai tärinää.

Toiseksi, säännöllinen öljynvaihto auttaa havaitsemaan mahdollisia ongelmia tai vikoja auton moottorissa. Autonvalmistajat suosittelevat usein tarkistamaan ja vaihtamaan öljyyn liittyvät suodattimet samalla kun suoritetaan öljynvaihto. Tämä antaa mekaanikoille mahdollisuuden tarkistaa auton moottorin kunnon samalla, kun he vaihtavat öljyt.

Lopuksi, säännöllinen öljynvaihto on myös välttämätöntä pitämään voimassa auton takuu. Useimmat autonvalmistajat edellyttävät, että auton huolto-ohjelmaa noudatetaan tarkasti, jotta auton takuu pysyy voimassa. Tämä sisältää säännöllisen öljynvaihdon määräaikaishuoltojen osana.

Kokonaisuudessaan, öljynvaihto on tärkeä osa auton huoltoa ja sen kunnossapitoa. Auton omistajat tulisi muistaa vaihtaa öljyt säännöllisesti autonvalmistajan ohjeistuksen mukaan. Säännöllinen öljynvaihto auttaa pitämään moottorin puhtaana ja toimivana, parantaa auton suorituskykyä ja auttaa havaitsemaan mahdollisia ongelmia ennen kuin ne pahenevat. Muista siis vierailla autohuollossa säännöllisesti ja varmistaa, että autosi moottori pysyy parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Publisher Details:

Fix in One Stop | Autohuolto | Vantaa
https://www.fixinonestop.fi/

Laadukas ja edullinen autokorjaamo Vantaan Hakkilassa. Meiltä saat kattavat palvelut saman katon alta. Autohuollot sekä -korjaukset, pesupalvelut, renkaanvaihdot sekä kausisäilytykset.

You may also like